Pannenkoeken met appeltjes en meringue recept

    Recept

    Delen
    Pannenkoeken met appeltjes en meringue

    Vrouwen zijn als appels op een boom. De beste hangen bovenaan de boom. De meeste mannen willen de goede appels niet omdat ze dan te hoog moeten klimmen en bang zijn om te vallen en zich te bezeren. Daarom nemen ze de geplekte appels van de grond. Ze zijn niet zo goed, maar gemakkelijk te krijgen. De appels boven in de boom denken dat er iets mis is met hen, terwijl ze in werkelijkheid fantastisch zijn. Zij moeten gewoon wachten tot de juiste man voorbij komt, een die dapper genoeg is om tot helemaal boven in de boom.

    Ingrediënten:

    4 pannenkoeken (zie Recept Pannenkoeken )
    500 gr appels
    2 el suiker
    0.5 tl kaneel

    Meringue:

    2 eiwittjes
    100 gr suiker

    Bereidingswijze:

    Appels wassen, schillen, klokhuizen verwijderen en appels in kleine blokjes snijden

    Appeltjes  laten 10 min op een kleine vuurtje stomen (zonder water of olie)

    Voegen suiker en kaneel toe en stomen nog 10 min. Afkoelen.

    Op een warme pannenkoekje leggen de invulling af

    Rollade maken

    In hapjes snijden (1- 1.5 cm )

    Op een ovenblad leggen

    Eiwitten met klein beetje zout goed opkloppen

    Suiker toevoegen en nog kloppen tot ze helemaal stijf zijn

    Eiwittjes doe in een spuitzak en versier de rolladjes

    Zet in de oven voor 20-25 minuut bij 100°

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    8 reacties Commentaar verbergen

    heel lekker en goed voor de verjaardags –
    feesten.
    dankje voor recept!!
    super!!!!

    kan je dit en dag van te voren klaar maken,zodat je het de volgende dag alleen nog maar in de oven hoef te bakken?

    Wat een overheerlijke recepten allemaal!! Ik heb alleen een vraagje, niet over dit recept specifiek. Ik wil graag een glazuur (of iets in die richting) voor op gebak, dat lekker fris smaakt. En ik heb wel eens botercreme gemaakt en dan sinaasappel schil er doorheen, maar dan smaakt het nog steeds heeeeeel erg zoet. Dus ik vroeg me af of er ook een manier is om een frisse en toch lekker glazuur te maken (wat het liefst ook nog in de oven kan)

    Beste Rixt,
    Lekker frisse GLAZUUR:
    Doe daarvoor de 125g poedersuiker, 1 theelepel geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap en 2 theelepels water in een kom en meng goed tot je een glad mengsel hebt.

    Voeg je reactie toe