Paella recept

    Recept

    Delen
    Paella

    Paella wordt in Valencia bereid in grote platte pannen (de naam van deze pan: paella).
    Van paella bestaan vele varianten en je kan gerust experimenteren. Hoofdzaak is wel dat paella altijd een combinatie moet zijn tussen kip of konijn met schaal- en schelpdieren.

    Ingrediënten voor 4 Personen:

    – 200 gram langkorrelrijst
    – 1 kipfilet (in grove stukken gesneden)
    – 500 gram mosselen (schoongemaakt)
    – 8 gambas of langoustines (ongepeld)
    – 200 gr erwten
    – 2 uien (gesnipperd)
    – 3 teentjes knoflook (gesnipperd)
    – 1 rode paprika (in reepjes)
    – 3 tomaten (ontveld, ontpit, in vieren gesneden)
    – 1/2 Liter kippenbouillon (of water met bouillonblokjes)
    – 1 glas witte wijn
    – 1/2 theelepel saffraandraadjes
    – olijfolie
    – peper en zout

    Bereidingswijze:

    Verhit wat olijfolie in een brede pan en bak de stukken kip langs alle kanten aan.

    Voeg de knoflook, ui, paprika en tomaten toe en laat even zachtjes meesudderen. Haal alles uit de pan.

    Verhit wat olijfolie in de pan en bak de rijst tot de korrels mooi glimmend zijn. Blus met de bouillon en de wijn, voeg alles terug toe en breng aan de kook. Voeg erwten toe. Breng op smaak met peper, zout en de saffraandraadjes.

    Laat het geheel ongeveer 25 minuten garen op een zacht vuurtje .

    Voeg de mosselen en gambas toe en laat nog 8 minuten verder garen. (bijna alle kookvocht moet nu door de rijst opgenomen zijn).

    Smakelijk eten!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe