Paasgebak recept

    Recept

    Delen

    Na de lange vasttijd gaan wij ons eindelijk verwennen met allerlei lekkernij. Hier is een recept van gebak voor de Pasen.

    Ingrediënten:

    500 ml melk
    11 gr droge gist (of 50-60 gr verse gist)
    1-1.3 kg bloem
    6 eieren
    200 gr boter
    250 gr suiker
    300 gr rozijnen
    1 pakje vanillesuiker

    Glazuur:

    2 eiwitten
    100 gr suiker

    Bereidingswijze:

    Melk beetje verwarmen (die moet lauw zijn) en gist erin mengen

    500 gr bloem toevoegen en goed mengen

    In een grotere kom lauwe water doen en de kom met het deeg erin plaatsen of gewoon in warme plek laten rijzen ( het moet kamer zonder tocht zijn of het deeg zal niet kunnen rijzen)

    Met de keukendoek bedekken

    Deze moet 2 keer groter worden ( daarvoor hebt u ongeveer 30 min nodig)

    Eiwit en eidooiers scheiden. Eidooiers met de suiker en vanillesuiker mengen

    Eiwit opkloppen met snuifje zout tot vaste schuim

    In uw gerezen deeg eidooiers toevoegen en goed mengen

    Daarna zachte boter toevoegen en goed mengen

    Eiwit toevoegen en goed mengen

    De rest van de bloem toevoegen en deeg maken, goed kneden, deeg moet niet te taai zijn en moet tegen de handen niet kleven  (u mag ietsje meer of minder bloem gebruiken)

    Deze deeg weer in een warme plek laten rijzen ( ongeveer 50-60 min)

    Ondertussen rozijnen in warme water laten trekken voor 10-15 min, daarna het water goed afgieten

    In gerezen deeg rozijnen toevoegen, goed mengen en het deeg weer laten rijzen in warme plek

    Deeg moet goed omhoog komen

    Het deeg in beboterde en/of bebloemde bakvorm plaatsen op 1/3 van de bakvorm

    Met plastiek folie of keukenhanddoek bedekken

    Het deeg in de bakvorm laten rijzen voor de laatste keer.

    Daarna in de voorverwarmde tot 100°C oven plaatsen voor 10 min daarna temperatuur van de oven verhogen tot 180°C en laten bakken nog 25-30 min. Om te kijken of uw gebak klaar is, stek hem met een houten stokje en haal het stokje daarna eruit, als er geen deeg erop kleeft en de stok droog is, dan is u gebak klaar.

    Nu gaan we glazuur maken: eiwit met snuifje zout opkloppen tot die begint te  schuimen

    Daarna suiker toevoegen en opkloppen tot de stevige schuim

    Het gebak met deze glazuur smeren en versieren

    Zo ziet paasgebak er in  doorsnee uit

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    5 reacties Commentaar verbergen

    kunn jullie niet e tijd erbij zettn want ik wist namelijk niet hoelang het duurde duusssss maar het is wel lekker

    Klinkt lekker, is alleen wel een recept wat heel veel tijd in beslag neemt! maar ga hem cker een keer maken.

    Voeg je reactie toe