Paaseieren recept

    Recept

    Delen
    Paaseieren

    Theo eet tussen de middag vlug een hapje in een café-restaurant, de zogenaamde ‘daghap’. Vrij snel krijgt hij een bord voor zijn neus met biefstuk, aardappelpuree en doperwten. Het lijkt heel lekker, maar al gauw blijkt er van alles aan te mankeren. Hij zegt tegen de bediende: ‘Mijn biefstuk is als leer, de puree plakt aan mijn gehemelte – dat lijkt wel stijfsel en die doperwten zijn zo hard als knikkers…. roep de kok!’ ‘Ach meneer, die kan ik wel roepen maar die eet het ook niet op!’

    Ingrediënten:

    7 eieren
    100 gr ham
    100 gr kipfilet
    erwten uit blik
    mais uit blik
    olijven
    gelatine (8 blaadjes of 2 zakjes poeder voor 300 ml vloeistof )
    dille en peterselie

    Bereidingswijze:

    Gelatine overgieten met 100 ml koude water en laten 1 uur weken

    Kipfilet laten koken in gezouten water. Giet het bouillon niet weg, want we hebben er 200 ml van nodig.

    Eieren goed wassen met bicarbonaat en goed afspoelen met water.

    Maak op de bottekant van ei een gaatje (2-2.5cm Ø). Eiwit en eidooier uitgieten in een potje (die hebben we niet nodig), we hebben alleen eischaal nodig.

    Ham en kipfilet in reepjes snijden

    Gelatine (die hebben we vroeger in koud water gedaan) weken in 200 ml kokend kippenbouillon

    De eierschalen plaatsen in een eierendoos met de gaatje naar boven (om opvulling makkelijk te maken). Leg op de bodem peterselie, dille en olijven.

    Ham, kipfilet, erwten en mais toevoegen

    Gelatinebouillon toevoegen en één nacht in de koelkast laten staan. Eierschalen voorzichtig eraf halen.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    8 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe