Ovenschotel met kippengehakt, champignons en aardappelpuree

    Recept

    Delen

    De zachte, voedende gratin onder een heerlijke gouden korst.

    Ingrediënten voor 7-8 personen:

     

    500 g kippengehakt of kalkoengehakt
    1 broodje of 50 g wit brood
    100 ml melk
    300 g champignons
    150 g uien
    500 g aardappelen
    20 g melkboter
    150 g kaas
    kruiden naar wens
    zout
    peper
    olie

     

    Bereidingswijze:

    Week het broodje in melk

    Voeg dit aan het gehakt toe

     

    Schil en snijd de uien fijn

    Borstel verse champignons schoon en snijd ze in blokjes

    Bak de uien met een beetje olie 1-2 min

    Voeg het gehakt  bij, bak het 3-4 min

    Voeg de champignons toe en laat 15 min bakken

    Schil de aardappelen, laat ze gaar koken in gezouten water en giet af

    Hak de kruiden fijn

    Pureer en voeg boter en melk toe. Kruid de aardappelpuree naar smaak met peper van de molen, wat zout en vers geraspte muskaatnoot.

    Voeg verse kruiden toe (dragon, peterselie en bieslook)

    Rasp de harde kaas zoals Nazareth, Brugs Goud, Oude Postel, Oud-Brugge.

    In eenpersoons ovenvormpjes leg het gehaktmengeling

    Leg er een laag aardappelpuree op

    Bestrooi het met geraspte kaas

    Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor15-20 min tot het mooi krokant en goudbruin is.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe