Oranje gelatine dessert

    Recept

    Delen

     

    Licht, verfrissend, met een lichte zuursmaak. Dit dessert zal een prachtig einde van de feestelijke eten zijn. Ook is het onmisbaar bij warm weer.

    Ingrediënten voor 6-7 personen:

     

    3 sinaasappelen
    200 g suiker
    20 g gelatine

     

    Bereidingswijze:

    Week de gelatineblaadjes 5 à 10 minuten in gekookt koud water.

    Pers de sinaasappels uit

    Snijd de schillen in stukjes

    Leg in een pan, voeg 1 liter water, breng het aan de kook en laat 10 min koken

    Giet door een zeef en laat afkoelen tot 40-50°. Voeg de suiker en gelatine toe. Breng het aan de kook (niet laten koken!)

    Voeg de sap toe

    Giet  gelei in de vormpjes en laat dit opstijven (5 u in de koelkast)

     

    Smakelijk!

     

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe