Netelsoep recept

    Recept

    Delen
    netelsoep recept

     

    Best is in het voorjaar de jonge topjes van de netels plukken. Je moet ze onmiddellijk afspoelen en direct in de soep verwerken. Brandnetelsoep is bloedzuiverend en bevat veel vitamine C en ijzer.

    Ingrediënten:

    * 500 g kipfilet (of varkensvlees, of rundvlees)
    * 700 g aardappelen
    * 2 handen vol verse netelblaadjes
    * 200 g uien
    * zout
    * peper
    * 2 laurierblaadjes
    * zure room

    Bereidingswijze:

    De kipfilet in blokjes snijden, in koud water opzetten, zouten en laten zachtjes koken 15 min (varkensvlees-30 min, rundvlees-50-60 min)

    De ui fijn snijden

    Was de neteltoppen in lauw water om het prikken af te zwakken, laat uitlekken en snij in grote stukken.

    In het kokende water met vlees leg aardappelen

    Dan uien (je mag  de  ui voordat met wat olie bakken tot mooie gouden kleur), koken 3-4 min

    Tenslotte voeg de netelblaadjes toe, zout, peper, 2 laurierblaadjes

    Opdienen met 1 el zure room

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    Ga het straks klaarmaken met verse room en een paar tomaatjes! Het originele was ook super!

    Dit is echt een lekker en gezond topgerechtje! Sinds ik dit ken, experimenteer ik heel veel door op dezelfde wijze te koken

    Voeg je reactie toe