Muffins met bosbessen en chocolade recept

    Recept

    Delen
    Muffins met bosbessen en chocolade

    Door de verschillende recepten toe te passen kunt u dagelijks muffins eten en toch elke dag iets anders proeven, zodat het nooit eentonig hoeft te worden!

    Ingrediënten voor 9-11 st. :
    deeg:

    * 3 eieren
    * 150 g suiker
    * 200 g zelfrijzende bloem
    * 2 tl bakpoeder
    * 2 tl cacaopoeder
    * citroenschil van 1 citroen

    crème:

    * 150 g Mascarpone
    * 2 eieren
    * 50 g rietsuiker

    en nog:

    * 200 g bosbessen naar je wens
    * 100 g chocolade Callebaut

    Bereidingswijze:

    Haal de schil van de citroen en snijd ze heel fijn.

    Meng de eieren en de suiker samen

    Voeg de bakpoeder en het bloem toe, meng goed

    Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Voeg aan 1 deel de cacaopoeder toe en meng het goed door.

    Voeg in tweede deel de citroenschil toe

    Voor de crème:

    Klop de eieren goed los met de suiker.

    Voeg de mascarpone toe, meng goed door

    Je gebruikt best silicone vormpjes. Doe vanuit het midden eerst een schep bruin beslag

    Daar weer boven de 1 el bosbessen

    Schep dan het wit beslag

    Nog 1 el bosbessen erboven

    En daar nog 1 el van mascarpone créme op.

    Zet ze in de voorverwarmde tot 180° oven voor 30-35 min. Laat ze afkoelen voor ze uit hun vormpjes te halen.  Je kunt de muffins nog glaceren met gesmolten pure chocolade.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe