Muffins met appel en kaneel recept

    Recept

    Delen
    muffins met appel en kaneel

    Ingrediënten voor 15 muffins:

    deeg:

    * 200 g boter of margarine
    * 200 g suiker
    * 2 tl vanille suiker
    * 3 eieren
    * 250 ml zure room
    * 400 g appelen
    * 2 el kaneel
    * 2 pakjes bakpoeder
    * 300-350 g bloem

    crème:

    * 300 ml melk
    * 3 eigelen
    * 150 g suiker
    * 2 tl vanillesuiker
    * 2 el maizena

    Bereidingswijze:

    De appels schillen en  in blokjes snijden

    Met kaneel mengen

    Boter met suiker en vanille suiker mengen

    Eieren en zure room bijvoegen en mengen

    De appelen toevoegen, dan de bakpoeder en het  bloem toevoegen en mengen

    In de beboterde vormpjes op 2/3 plaatsen en in de voorverwarmde op 180° oven voor 25-30 min zetten

    Crème:

    De melk tot kookpunt brengen

    De eigelen met suiker en vanillesuiker kloppen, dan maizena toevoegen en goed mengen

    Hete melk toevoegen, mengen

    Au bain-marie zetten (het is in een warm waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen verhogen).

    Blijven roeren tot het begint dik te worden

    Op volledig gekoelde muffins ook gekoelde cream plaatsen

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    Kaneel is een natuurproduct en in principe dus veilig(!) Van kaneel val je niet dood neer maar in de natuur zijn toch echt heel veel dingen die je niet in je mond moet stoppen.

    Voeg je reactie toe