Moussaka recept

    Recept

    Delen
    Moussaka

    – Ober, waarom heeft deze kreeft maar één snor?
    – Hij was aangevallen door een andere kreeft, meneer. Zegt de ober.
    – Breng dan de winnaar.

    Ingrediënten voor 4-5 personen:

    4 aubergines (in de lengte in schijven van 1/2 cm dikte gesneden)
    700 gr lamsgehakt
    3 gekookte aardappelen (in schijfjes gesneden)
    2-3 fijngesnipperde uien
    3 teentjes knoflook (fijngehakt)
    5 ontvelde en fijngehakte tomaten
    150 gr kaas
    1/2 glas droge witte wijn
    oregano, dille
    olijfolie
    zout, peper

    Voor Bechamelsaus:

    (de bereiding: kijk in categorie -saus)

    Bereidingswijze:

    Leg de aubergineschijfjes op een bord en bestrooi met zout. Laat een half uurtje rusten, spoel ze af en dep ze goed droog.

    Bak het gehakt in wat olijfolie en voeg de ajuin en knoflook toe. Laat nog even doorbakken. Voeg de tomaten en de witte wijn toe en laat 20 min op een klein vuurtje pruttelen. Kruiden met peper, zout, dille en oregano.

    Bak de aubergineschijfjes langs beide kanten in wat olijfolie gedurende enkele minuutjes.

    Beboter een ovenschaal. Neem voor de eerste laag de gekookte aardappelschijven. Voor de tweede laag neem je de gefrituurde aubergines.Voor de derde laag neem je het gehakt. Giet er de bechamelsaus over en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel gedurende 30 min verder garen in een oven op 180°.

    Smakelijk eten!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    12 reacties Commentaar verbergen

    Ik heb het gemaakt en het is super lekker de schaal was zo leeg bedankt voor het recept,Mike

    Uit ervaring weet ik dat het een lekkere variatie is. Het water loopt mij in de mond,ga het vanavond eten!!

    Voeg je reactie toe