Levertaart recept

    Recept

    Delen

    Foie gras … zoals velen ben ook ik er dol op: de fluwelige, zalvige textuur, de zoetige, moeilijk definieerbare smaak van deze lever …

    Ingrediënten:

    700gr rundlever, of foie gras, of kippenlever
    2 eieren
    100 ml melk
    100 gr bloem
    2 ajuinen
    2-3 grote wortelen
    3 teentjes knoflook
    mayonaise
    olie
    zout

    Voor versiering:

    3 gekookte eieren

    tomaatjes

    verse kruiden

    Bereidingswijze:

    Ajuin fijn snijden

    Wortelen groof raspen

    Uien bakken met een beetje olie

    Wortelen toevoegen en bakken totdat de wortelen zacht worden

    Geperste of fijn gehakte knoflook met mayonaise mengen

    Lever proper maken en blenderen

    Eieren toevoegen en goed mengen

    Melk toevoegen en goed mengen

    Bloem toevoegen , zouten en goed mengen

    In de pan een soort van pannenkoeken bakken aan beide kanten, ik heb 5 pannenkoeken gemaakt van 16cm

    Warme pannenkoek met mayonaise smeren

    Wortelen en ajuin erop plaatsen

    Volgende pannenkoek erop leggen

    Op die manier een taart van leverpannenkoeken maken, versieren en laten beetje rusten. Koud opdienen

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    misschien leuk om de volgende keer iets te shcirjven over olijfolie.Veel mensen weten de verschillen niet en gebruiken dan net de verkeerde olie.Terwijl het met de juiste, een veel beter (gezonder) resultaat geeft.Idee ???

    Voeg je reactie toe