Lamsvlees met pruimen en kaneel recept

    Recept

    Delen
    Lamsvlees met pruimen en kaneel

    Erg smaakvol en mals vlees.
    Serveren met rijst is perfect.

    Ingrediënten:

    1 kg lamsvlees
    150 g gedroogde pruimen
    1 kaneelstokje of 1 theelepel gemalen kaneel
    150 g uien
    zout
    peper
    peperballetjes 5 st.
    olie

    Bereidingswijze:

    Snijd de ui in halve ringen

    Snijd pruimen in blokjes

    Bak de ui in een beetje olie 1-2 min

    Leg het vlees (dikte 1.5-2 cm) erop en laat 3-4 min bakken

    Draai het om en laat 15 min stomen onder een deksel op het lage vuur

    Voeg de pruimen, het kaneelstokje en 100 ml water toe. Laat het 35 min stomen met de deksel erop

    Dan draai het vlees om, zout, peper en laat nog 10 min stomen onder de deksel.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    2 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe