Wortelsalade recept

    Recept

    Delen
    Wortelsalade

    Baziel wilt een keer de grote meneer uithangen en hij gaat op restaurant eten.

    De serveerster komt naar Baziel en vraagt kortaf: “Pak je menu?”

    “Nee!”, zegt Baziel: ” Ik ga eerst eten.”

    Ingrediënten:

    500 gr worteltjes
    100 gr zonnebloemolie
    1-2 teentje knoflook
    1 theelepel azijn
    1 theelepel sojasaus
    1 theelepel suiker
    chilipeper
    zout
    Bereidingswijze:

    Worteltjes raspen op een speciale rasp. Voegen wat zout, suiker, sojasaus en chilipeper toe (moet een beetje pikant zijn), goed mengen en laten rusten 15-20 min.

    1-2 grote teentjes look fijn raspen of pleten in aparte pot.
    5-7 eetlepels olie opwarmen (gooi erin een stukje geraspte wortel en als die begint te pruttelen dan is olie klaar).
    Overgiet je look met die olie( look moet ook een beetje sudderen in de olie).
    Voeg de olie met de look bij de worteltjes.

    Een  theelepel azijn toevoegen.
    Alles goed roeren.
    Gekoeld opdienen.

    U kan dit slaatje ’s avonds, bijvoorbeeld, maken voor de volgende dag, die wordt alleen maar beter.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Mijn moeder maakt dezelfde salade alleen zonder chilipeper en suiker.

    Het is lekkerder als je komijnpoeder toevoegt.

    Voeg je reactie toe