Koffiekoeken recept

    Recept

    Delen
    Koffiekoeken recept

    Heerlijke koffiekoeken  om op zondag bij het ontbijt te geven met een kopje warme thee of koffie.

    Ingrediënten:

    * 500 ml melk
    * 12 gr  droge gist (of 50-60gr vers)
    * 1-1.3 kg witte tarwe bloem
    * 2 eitjes
    * 200 gr boter
    * 150 gr suiker

    om te bestrooien:

    * 100 gr bruine suiker
    * 2 theelepel kaneel

    Van dit aantal ingrediënten verkregen ongeveer 20 koffiekoeken.

    Bereidingswijze:

    Droge gist (of vers) in louw melk oplossen. Suiker, boter, eieren en bloem toevoegen. Kneed alles goed door elkaar, tot het glad en homogeen is.

    50-60 min afgedekt laten rijzen op een warme plaats tot ze ongeveer in omvang verdubbeld zijn.

    Bruine suiker met kaneel samen mengen

    Het deeg in 3 delen. Elke deel uitrollen (3-4 mm dik)

    Dit deeg beboteren en met suiker-kaneel bestrooien

    Een rol maken

    In stukjes snijden 3-4 cm dik

    Insnijding maken

    dan openvouwen

    Vorm bekleden met bakpapier en alle stukjes deeg erop leggen. Nog 15 min laten rijzen en in de voorverwarmde tot 170°oven zetten voor 25-30 min

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    8 reacties Commentaar verbergen

    Ze zijn van binnen zacht, van buiten eerst krokant, dan worden ze ook van buiten zacht

    Dit is een culinair hoogstandje en mijn smaakpapillen popelen om dit genot nog een keer te kunnen nuttigen.

    Voeg je reactie toe