Recept
Heerlijke koffiekoeken om op zondag bij het ontbijt te geven met een kopje warme thee of koffie.
Ingrediënten:
* 500 ml melk
* 12 gr droge gist (of 50-60gr vers)
* 1-1.3 kg witte tarwe bloem
* 2 eitjes
* 200 gr boter
* 150 gr suiker
om te bestrooien:
* 100 gr bruine suiker
* 2 theelepel kaneel
Van dit aantal ingrediënten verkregen ongeveer 20 koffiekoeken.
Bereidingswijze:
Droge gist (of vers) in louw melk oplossen. Suiker, boter, eieren en bloem toevoegen. Kneed alles goed door elkaar, tot het glad en homogeen is.
50-60 min afgedekt laten rijzen op een warme plaats tot ze ongeveer in omvang verdubbeld zijn.
Bruine suiker met kaneel samen mengen
Het deeg in 3 delen. Elke deel uitrollen (3-4 mm dik)
Dit deeg beboteren en met suiker-kaneel bestrooien
Een rol maken
In stukjes snijden 3-4 cm dik
Insnijding maken
dan openvouwen
Vorm bekleden met bakpapier en alle stukjes deeg erop leggen. Nog 15 min laten rijzen en in de voorverwarmde tot 170°oven zetten voor 25-30 min
Eet smakelijk!
8 reacties Commentaar verbergen
Ik heb het net gemaakt. Ben benieuwd!
Valt best mee toch,dat lekkernij eten
ik vind bijna al je recepten een aanrader vandaar deze mail.
I love your blog, there is a full with interesting recipes!
zyn die zacht of eerder krokant???
Ze zijn van binnen zacht, van buiten eerst krokant, dan worden ze ook van buiten zacht
ik vind dit super
Dit is een culinair hoogstandje en mijn smaakpapillen popelen om dit genot nog een keer te kunnen nuttigen.