Koek “Kastanje” recept

    Recept

    Delen
    Koek "Kastanje"

    Een generaal is op inspectie en informeert in de kazerne hoe het eten is.
    “We vechten erom, generaal”, antwoordt een der manschappen.
    “Een prima pot, dus?”, vraagt de generaal.
    “Integendeel, generaal. Wie verliest moet het opeten.”

    Ingrediënten:

    200 gr boter
    6 gekookte eidooiers
    3 eetlepels zure room of verse kaas
    5 eetlepels suiker
    2 pakjes vanillesuiker
    2 pakjes bakpoeder
    200-250 gr bloem
    100-150 gr noten (walnoten,hazelnoten of iets anders)

    Glazuur:

    50 gr boter
    5 eetlepels volle melk
    3 eetlepels cacaopoeder
    200 gr suiker

    Bereidingswijze:

    Gekookte eieren mengen met zachte boter

    Zure room toevoegen, goed roeren

    Suiker en vanillesuiker toevoegen, goed roeren

    Bloem en bakpoeder toevoegen en deeg maken

    Uit deze deeg plate doekjes maken

    In het midden leg een noot

    Maak nu een balletje ervan

    Bakplaat met olie insmeren, balletjes erop leggen, en in voorverwarmde tot 180°C oven bakken (ongeveer 20-25 min)

    Glazuur maken: daarvoor boter, melk, suiker en cacaopoeder laten koken totdat de suiker volledig opgelost wordt

    De rest van noten fijn hakken

    Gebakken koeken dopen in warme glazuur (niet in hete glazuur, die moet niet te warm zijn voor de hand)

    Daarna in noten paneren

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    2 reacties Commentaar verbergen

    wat een heerlijke recepten heb jij toch alleen jammer dat hier geen optie is om een link te versturen via email of om het te printen.

    Voeg je reactie toe