Salade “Schildpadje” recept

    Recept

    Delen
    Vleessalade recept

    – Ober, kunt u nog meer deze kwartels braden?
    – Zijn ze niet goed gebraden?
    – Ik weet het niet, maar ze eten mijn salade.    

    Ingrediënten:

    200 gr kipfilet
    4 eieren
    250 gr appels
    150 gr uien
    100 gr kaas
    100 gr walnoten
    zout
    mayonaise

    Bereidingswijze:

    Kipfilet koken (20 min)

    In blokjes snijden

    Uien fijn snijden

    De uien in kokend water gooien voor 1-2  min,  het water afgieten en afspoelen met koud water

    Splitsen de eieren in eiwitten en eidooiers. Eiwitten raspen.

    De eidooiers fijn raspen

    De walnoten mixen, 4 geheel laten

    Appels grof raspen

    Kaas fijn raspen

    Op een plat bord de eiwitten plaatsen in de vorm ovaal, een beetje zouten, met mayonaise smeren.

    Daarop de kipfilet, gelijk maken en met mayonaise smeren

    Volgende laag – uien

    Dan appels en met mayonaise smeren

    1 el van de geraspte kaas laten liggen en de rest op appellaag leggen, met een beetje mayonaise smeren

    De volgende laag- geraspte eierdooiers, een beetje mayonaise

    Met walnoten bestrooien. Schikken er de 4 hele noten als potjes, van kaas het hoofdje voor je schildpad maken. Oogjes- peperbollen.
    Ik heb rond mijn schildpadje gehakte kruiden gelegen en bloempjes van eiwitten en kaas gedaan heb.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe