Kip in witte wijn met kruiden recept

    Recept

    Delen

    Dit heerlijke Kip in witte wijn recept is in 1 uur klaar. Geurige, delicate, malse kip smelt op de tong. Serveer met gestoomde groenten, aardappelpuree of gekookte rijst.

    Ingrediënten:

     

    1 kip(ong. 1kg)

    250 ml witte wijn

    150 g uien

    3-4 knoflookteentjes

    5-7 taakjes tijm

    basilicum

    zout

    peper

    olie

     

    Bereidingswijze:

    Snijd de uien in fijne reepjes

    Snijd de knoflookteentjes

    Snijd de basilicum fijn

    Leg de kip met de borst naar boven, snij langs de borst en druk de kip plat, zoals op de foto hier onder. Wrijf deze in met zout en de zwarte peper

    Bak de ui en de knoflook met een beetje olie gedurende 1 min

    Leg daar de kip in, bak 10 min aan de ene kant en draai om

     

    Laat de andere kant ook 10 min bakken

     

    Voeg de witte wijn toe en laat nog 10 min zachtjes stomen

    Draai om en stoom nog 10 min. Voeg de basilicum en tijm bij, stoom 5 min onder de deksel.

     

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe