Kip in de oven recept

    Recept

    Delen
    Kip in de oven

    Er zitten twee tomaten in een glazen bokaal. Zegt de ene tegen de andere:
    “Schuif eens op, ik wil ook eens aan het raam zitten”.

    Ingrediënten:

    * 500 gr bladerdeeg
    * 6 kip benen
    * 300 gr champignons
    * 6 aardappelen
    * 1-2 uien
    * 50 ml melk
    * 30 gr boter
    * zout
    * peper
    * olie

    Bereidingswijze:

    Aardappelen schillen en laten gaar koken

    Uien fijn hakken

    Champignons in blokjes snijden

    De uien met wat olie bakken

    De champignons toevoegen en ongeweer 15 min bakken

    De kip benen zouten, peperen en in de olie bakken tot ze gaar zijn (ong. 25 min). Afkoelen.

    De aardappelen zouten en stampen tot een gladde puree. Boter toevoegen en goed mengen.

    De champignons in de aardappelpuree toevoegen en mengen

    Het deeg tot 3 mm dik uitrollen

    Het deeg in 6 vierkanten snijden van 15×15 cm, het overtollige deeg in gelijke stukken verdelen en in het midden van elk vierkantje plaatsen (om bodem te versterken)

    2-3 el afgekoelde  aardappelvulling in het midden plaatsen

    Kip benen bovenop plaatsen

    Van het deeg  een zakje maken, de bovenkant met het draadje vastbinden (niet te strak)

    In de ovenschaal plaatsen en in de oven laten bakken op 180° voor 15-20   min. Bij opdienen vergeet niet het draadje eraf te halen.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    12 reacties Commentaar verbergen

    Ziet er HEERLIJK uit! En hartstikke leuk gedaan met deze foto’s erbij! Bedankt voor het delen!

    je kan dit en dag van te voren klaar maken,zodat je het de volgende dag alleen nog maar in de oven hoef te bakken

    Voeg je reactie toe