Kersentaart recept

    Recept

    Delen
    kersentaart

    Een dronken man in een café staat op van zijn barkruk en roept: “Jullie links van mij zijn allemaal klootzakken. Jullie rechts van mij gaan allemaal vreemd.” Staat er rechts een klein mannetje op en zegt: “Maar meneer, ik ga niet vreemd.” Wijst de dronken man naar links en zegt: “Naar de klootzakken jij!”

    Ingrediënten:

    Deeg:

    3 eieren
    150 gr suiker
    150 bloem

    Crème:

    250 gr slagroom
    250 gr mascarpone
    200 gr suiker

    En nog:

    100 ml kersensap
    100 gr chocolade

    Bereidingswijze:

    Eieren met suiker opkloppen

    Bloem toevoegen, goed roeren

    Schep of giet het deeg in de bakvorm. Zet in de voorverwarmde op 180° oven voor 20-25 min

    Dan wordt er kersensap gegoten over het deeg. Dan leg erboven kersen (zonder pitten).

    Crème  klaarmaken:

    slagroom met suiker opkloppen

    Mascarpone toevoegen en mixen

    Deze mengeling op de kersenlaag leggen

    Chocolade fijn raspen

    Bestrooi de taart met geraspte chocolade en laat die afkoelen in de koelkast 3-4 u.

    Haal de taart uit de vorm en snijd dan pas aan

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    16 reacties Commentaar verbergen

    mooie site heb er al veel vanaf gehaald en gemaakt
    groetjes en veel succes

    Ohh, die heb ik ook al een paar keer gemaakt, ook voor de verjaardag van de kids. Goddelijk!

    Dag chefkok, heeft u voor deze taart een vorm van 26 cm gebruikt of één van 24 cm ? Ben van plan deze taart van het weekend te gaan maken ! :o)

    Beste Roqaja, natuurlijk moet die cake eerst afgekoeld worden. Veel bakplezier!

    Erg lekker. Behalve dan dat de ‘witte laag’te zoet was. daar zalik de volgende keer minder suiker indoen.

    Voeg je reactie toe