0 0
Kersentaart  recept

Delen op je sociale netwerk:

U kunt ook deze URL gewoon kopiëren en delen

Maak een bladwijzer van dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kersentaart recept

Recept

Delen
kersentaart

Een dronken man in een café staat op van zijn barkruk en roept: “Jullie links van mij zijn allemaal klootzakken. Jullie rechts van mij gaan allemaal vreemd.” Staat er rechts een klein mannetje op en zegt: “Maar meneer, ik ga niet vreemd.” Wijst de dronken man naar links en zegt: “Naar de klootzakken jij!”

Ingrediënten:

Deeg:

3 eieren
150 gr suiker
150 bloem

Crème:

250 gr slagroom
250 gr mascarpone
200 gr suiker

En nog:

100 ml kersensap
100 gr chocolade

Bereidingswijze:

Eieren met suiker opkloppen

Bloem toevoegen, goed roeren

Schep of giet het deeg in de bakvorm. Zet in de voorverwarmde op 180° oven voor 20-25 min

Dan wordt er kersensap gegoten over het deeg. Dan leg erboven kersen (zonder pitten).

Crème  klaarmaken:

slagroom met suiker opkloppen

Mascarpone toevoegen en mixen

Deze mengeling op de kersenlaag leggen

Chocolade fijn raspen

Bestrooi de taart met geraspte chocolade en laat die afkoelen in de koelkast 3-4 u.

Haal de taart uit de vorm en snijd dan pas aan

Smakelijk!

Chef-Kok

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

16 reacties Commentaar verbergen

mooie site heb er al veel vanaf gehaald en gemaakt
groetjes en veel succes

Ohh, die heb ik ook al een paar keer gemaakt, ook voor de verjaardag van de kids. Goddelijk!

Dag chefkok, heeft u voor deze taart een vorm van 26 cm gebruikt of één van 24 cm ? Ben van plan deze taart van het weekend te gaan maken ! :o)

een vraagje, moet de cake eerst afkoelen voor dat je de sap en kersen erop det?

Beste Roqaja, natuurlijk moet die cake eerst afgekoeld worden. Veel bakplezier!

ik was ongeduldig en heb het er zo opgegoten, maar desondanks hij was heerlijk!

Erg lekker. Behalve dan dat de ‘witte laag’te zoet was. daar zalik de volgende keer minder suiker indoen.

Voeg je reactie toe