Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/howto133/public_html/besterecepten.nl/wp-content/themes/n/functions.php on line 73
Kersen-room gelei - Beste Recepten

Kersen-room gelei

    Recept

    Delen
    Kersen-room gelei

    Zijdezacht en ongehoord lekker, dit elegante recept is na de eerste hap ieders favoriet!

    Ingrediënten:

    * 300 ml kersensap of kompot
    * 300 ml room (10-15%)
    * 20 gr gelatine
    * 80 gr suiker

    Bereidingswijze:

    Laat de gelatine weken in 100 ml koud water

    Voeg 50 gr suiker in de room, roer tot de suiker opgelost is

    Voeg 30 gr suiker in het kersensap (als die niet zoet genoeg is), laat die weken

    De helft van de gewekte gelatine tot kookpunt brengen (niet koken!)

    Voeg de gelatine in de room toe, meng

    Vul  een glas tot de helft

    Breng de rest van de gelatine tot kookpunt (niet koken!). Meng ze met het kersensap.

    Vul het glas met het kersensap vol. Zet in de koelkast voor 3-4 uur.

    Versier met kersen en munt. Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe