Kalkoenfilet met cranberrysaus recept

    Recept

    Delen
    Kalkoenfilet met cranberrysaus

    Waarom hebben olifanten gele klompjes? Zodat je ze niet kan zien als ze in de vla drijven. Wel eens een olifant in de vla gezien? Nee, het werkt dus!

    Ingrediënten:
    500 gr kalkoenfilet
    olie
    zout, peper

    Saus:

    150 gr cranberry
    1 el honing
    1 sinaasappel

    Bereidingswijze:

    De sinaasappel wassen, de helft met een dunschiller schillen en de schil in luciferdunne reepjes snijden.

    De sinaasappel uitpersen (50 ml sap)

    Kalkoenfilet in blokjes snijden

    Braden met wat olie 15-20 min regelmatig roerend, zouten en peperen

    Cranberry, honing en sinaasappelsap in een potje doen, 10 min laten zachtjes koken. Dan de gesneden sinaasappelschil toevoegen en nog 3-5 min laten koken. Als de saus te dik is, mag je klein beetje gekookt water toevoegen. De saus over vlees scheppen.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Hey,
    vanavond kalkoenfilet met cranberrysaus.
    Bedankt voor het receptje, lijkt me veelbelovend.

    Lijkt mij erg lekker, ik ga morgen ochtend dierekt naar de winkel. en savonts staat het optafel

    Voeg je reactie toe