Kalkoenfilet met cranberrysaus recept

Recept

Delen
Kalkoenfilet met cranberrysaus

Waarom hebben olifanten gele klompjes? Zodat je ze niet kan zien als ze in de vla drijven. Wel eens een olifant in de vla gezien? Nee, het werkt dus!

Ingrediënten:
500 gr kalkoenfilet
olie
zout, peper

Saus:

150 gr cranberry
1 el honing
1 sinaasappel

Bereidingswijze:

De sinaasappel wassen, de helft met een dunschiller schillen en de schil in luciferdunne reepjes snijden.

De sinaasappel uitpersen (50 ml sap)

Kalkoenfilet in blokjes snijden

Braden met wat olie 15-20 min regelmatig roerend, zouten en peperen

Cranberry, honing en sinaasappelsap in een potje doen, 10 min laten zachtjes koken. Dan de gesneden sinaasappelschil toevoegen en nog 3-5 min laten koken. Als de saus te dik is, mag je klein beetje gekookt water toevoegen. De saus over vlees scheppen.

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

6 reacties Commentaar verbergen

Hey,
vanavond kalkoenfilet met cranberrysaus.
Bedankt voor het receptje, lijkt me veelbelovend.

Lijkt mij erg lekker, ik ga morgen ochtend dierekt naar de winkel. en savonts staat het optafel

Voeg je reactie toe