Kaaspoffertjes met kersensaus recept

    Recept

    Delen
    Poffertjes met kersensaus

    Je kan eenvoudig en snel een heerlijke schaal ouderwetse poffertjes maken! Lekker met kersensaus erop!

    Ingrediënten:
    400 g verse kaas
    2 eieren
    50 g suiker
    2 eetl. vanillesuiker
    200 g zelfrijzende bloem(+ 2-3 eetl. bloem voor paneren)
    olie

    kersensaus:

    300 g kersen zonder pitten (vers of gevroren)
    50 g suiker
    1 eetl. zetmeel

    Bereidingswijze:

    Meng verse kaas, suiker, vanillesuiker en eieren samen

    Voeg de bloem toe en meng goed

    Vorm bolletjes van het mengsel ter grootte van een ei, paneer ze met bloem en schud de overtollige bloem van de bolletjes

    Bak ze in hete olie aan beide kanten tot goud kleur

    Voor kersensaus moet u 1 eetlepel zetmeel in 150 ml koud water oplossen

    Doe de kersen, 200 ml water en suiker in een steelpan, breng tot kook en laat 1-2 min zachtjes koken

    Voeg er al roerend de zetmeel aan toe. Laat onder voortdurend roeren ongeveer 1 minuut pruttelen en haal van het vuur.

    Je kan deze zowel warm als koud eten. Serveer met de kersensaus.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    Ik doe er ook de frambozensiroop erop, het geeft toch iets extra. Heerlijk!

    Voeg je reactie toe