Recept
Je kan eenvoudig en snel een heerlijke schaal ouderwetse poffertjes maken! Lekker met kersensaus erop!
Ingrediënten:
400 g verse kaas
2 eieren
50 g suiker
2 eetl. vanillesuiker
200 g zelfrijzende bloem(+ 2-3 eetl. bloem voor paneren)
olie
kersensaus:
300 g kersen zonder pitten (vers of gevroren)
50 g suiker
1 eetl. zetmeel
Bereidingswijze:
Meng verse kaas, suiker, vanillesuiker en eieren samen
Voeg de bloem toe en meng goed
Vorm bolletjes van het mengsel ter grootte van een ei, paneer ze met bloem en schud de overtollige bloem van de bolletjes
Bak ze in hete olie aan beide kanten tot goud kleur
Voor kersensaus moet u 1 eetlepel zetmeel in 150 ml koud water oplossen
Doe de kersen, 200 ml water en suiker in een steelpan, breng tot kook en laat 1-2 min zachtjes koken
Voeg er al roerend de zetmeel aan toe. Laat onder voortdurend roeren ongeveer 1 minuut pruttelen en haal van het vuur.
Je kan deze zowel warm als koud eten. Serveer met de kersensaus.
Smakelijk!
4 reacties Commentaar verbergen
Ik doe er ook de frambozensiroop erop, het geeft toch iets extra. Heerlijk!
Heel lekker dit recept.Bedankt!!
dank je voor het recept ik ga het eens uit proberen
Ziet er lekkur uit!