Gevulde gans recept

Recept

Delen
Gevulde gans

Het is een feestelijk gerecht en erg lekker bovendien. Natuurlijk kan de gans of wel met aardappelen, of wel met appels ingevuld worden. Ik besloot het combineren van de vulling. Ik vond het lekker.

Ingrediënten:

* gans (3-3.5 kg)
* 1 kg aardappelen
* 3 appels (zuur)
* zout
* peper

Bereidingswijze:

De gans van binnen en van buiten inwrijven met zout en peper en in de koelkast laten voor 2 uur.

De aardappelen schillen, in reepjes of in blokjes snijden en in gezouten water tot halfgaar laten koken

De appelen schillen, in blokjes snijden

De aardappelen en de appelen mengen, een beetje zouten, peperen en de gans vullen.

Naai de opening van de gans goed dicht. Leg de gans met de rug naar onderen in een braadslee en schuif hem in de tot 200°C voorverwarmde oven. Laat de vogel 2-2.5 uur braden. Tijdens het braden van de gans giet u regelmatig het sap van de gans erover, of giet u bouillon erover.

Doe de gans op een schaal en serveer de saus erbij.

(Vergeet niet het draadje te verwijderen!)

Smakelijk eten!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

6 reacties Commentaar verbergen

Voeg je reactie toe