Hutsepot recept

    Recept

    Delen
    Hutsepot

    Er komt een skelet een cafe binnen. Hij gaat aan de bar zitten en hij vraagt aan de barman “hebt u een biertje en een dweil?”

    Ingrediënten voor 4-6 personen:

    3 varkensworstjes
    0,5kg spruitjes
    1 rode paprika
    2 grote wortelen
    0,7-1 kg aardappelen
    2-3 el olijfolie
    200 g erwten
    Zout, peper

    Bereidingswijze:
    Worsten snijden in cirkels 0,5cm dik en braden in voorverwarmde olie in de pot 1-2minutjes.
    Toevoegen gesneden in blokjes ui, laat nog 2-3 min braden.

    Voeg dan geraspte wortels toe, nog 2-3min braden.

    Voeg de spruitjes toe en een beetje water(ongeveer 200ml.) en laat 30-40min sudderen (spruitjes moeten zacht worden).

    Snij de aardappels en voeg ze erbij. Breng alles op smaak met zout(mag ook bouillon blokjes), doe nog 2-3 blaadjes laurier en nog 200ml. Water toe en laat nog 30-40 min. Sudderen tot de aardappelen klaar worden.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    volgende
    Gevulde tomaten recept
    volgende
    Gevulde tomaten recept

    4 reacties Commentaar verbergen

    Ik was op zoek naar een recept van hutsepot zoals mijn Oma ze vroeger altijd voor me maakte, als kind stond ik bij het aanrecht als zij ermee bezig was, ik was dus nog klein en heb niet onthouden wat de verhouding was van ingrediënten. Nu jouw recept gevonden en vanmiddag mijn kleinkinderen en man de overheerlijke wentelteefjes voor gezet, nou ik weet al dat dit vanaf nu een van de wekelijkse traditie gaat worden, ze smaakte net als die van mijn Oma mmmmmmmm. Bedankt dat je dit recept met ons wilde delen

    Voeg je reactie toe