Honingtaartje recept

    Recept

    Delen

    Het taartje heeft een lekkere romige vulling.

     

    Ingrediënten:

    • 100 g honing
    • 1 tl bakpoeder
    • 50–100 g suiker
    • 30 g melkboter
    • 1 ei
    • 250–300 g bloem

    Crème:

    • 300 g zure room
    • 50–100g suiker
    • 100 g walnoten

    Honingtaartje recept1

    Bereidingswijze:

    Laat de honing op  laag vuur smelten. Voeg bakpoeder bij, roer.

    Honingtaartje recept2

    Voeg de suiker toe, laat het tot oranje kleur  zachtjes koken.

    Honingtaartje recept3

    Haal  de pan van het vuur af. Doe het mengsel in een kom, voeg de boter toe

    Honingtaartje recept4

    Laat het afkoelen. Voeg dan een ei en bloem toe en kneed het deeg door met je handen

    Honingtaartje recept5

    Verdeel het deeg in 5 gelijke delen, rol elk deel uit. Zet uitgerolde deeg in de tot 180° voorverwarmde oven voor 7-10 min.

    Honingtaartje recept6

    Maak eerst een stencil uit karton (20×12 cm ). Snijdt dan het deeg uit met behulp van stencil.

    Honingtaartje recept14

    Maak op zo’n manier 5 laagjes. De afgesneden randjes  niet weggooien.

    Honingtaartje recept7

    Crème:

    Mix de walnoten

    Honingtaartje recept8

    Klop in een kleine kom snel de zure room met suiker door elkaar.

    Honingtaartje recept9

    Meng het met de walnoten

    Honingtaartje recept10

    Spatel de crème onder het deeg. Zet het taartje in de koelkast voor 3-4 uur. Snijd het in 4-6 delen.

    Honingtaartje recept11

    Mix de afgesneden randjes, strooi er het taartje over.

    Honingtaartje recept12

     

    Honingtaartje recept13

     

    Smakelijk!

     

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe