Recept
Nog 600 jaar geleden konden mensen zelfs niet voorstellen dat maatjes eetbaar zijn. Sterke geur van viswet en bittere smaak van deze vis maakte ze afschuwelijk. Monniken gebruikten deze vis als straf voor de zondaars.
Maar op een dag visser Willem Beukelszoon uit Biervliet had de maatjes eetbaar gemaakt door kieuwen te verwijderen en schoonmaken en toen werd het een koninklijk gerecht. Deze nieuws was heel snel door de hele wereld gegaan, zelfs zonder internet en TV.
Gaan wij ook proberen iets lekkers en gemakkelijks maken met deze delicatesse.
Ingrediënten:
* stokbrood – 1 st.
* gezouten haring – 1 st
* gerookte kaas – 200 gr
* eieren – 2
* boter – 50 gr
* rode biet- 1 st.
* dille
* agurken – 10 st.
* zout
* peper
Bereidingswijze:
Vulling:
Gerookte kaas en gekookte eieren fijn raspen. Zachte boter en zwarte peper toevoegen en goed mengen. Als de haring goed gezouten is, moet u niet meer zouten. In 1/3 van dit mengsel gehakte dille toevoegen, mengen.Tot de rest van het mengsel rode biet bijvoegen (gekookt en fijn geraspt), alles goed mengen.
Snij een stokbrood in de lengte open,verwijder met je vingers het zachte brood.
Met rode biet mengsel smeren, gelijk maken
dan een laag met dille mengsel.
Een rij van augurken, daarnaast haringfilet.
De rand van het stokbrood met boter smeren, dicht doen, dan in folie wikkelen (en nog een touwtje voor zekerheid) , zo de rand kan onzichtbaar worden.
3 uur laten in de koelkast. Dan voorzichtig snijden ( 2cm dikte) en op een bordje leggen
Eet smakelijk!
7 reacties Commentaar verbergen
Yam-yam…
zeer zeer mooi ………….en lekker.
Mmmm!! Erg lekker.. dat vond mijn man ook.
Ja errrrrrg lekker!
Ik kijk bijna elke dag wel even hier, blijft leuk en lekker
Ziet er geweldig lekker uit!
Lekker zeg, dat is ook leuk voor op een verjaardag bij de borrel.