Pompoenschotel met gierst recept

    Recept

    Delen
    Pompoenschotel recept

    Gierst bevat veel magnesium en vitamine B. Het graan is licht verteerbaar en heeft een gunstige invloed op het cholesterolgehalte van het bloed.

    Ingrediënten voor 5 personen:

    * 500 g pompoen
    * 300 g gierst
    * 1 l melk
    * zout
    * boter
    * naar je wenst: suiker, rozijnen, gedroogde abrikoos, pruimen, e.z.v.

    Bereidingswijze:

    Gierst goed doorspoelen

    De pompoen snijd je in blokjes

    Melk tot kookpunt brengen

    Pompoen toevoegen en laten 5 min koken

    Voeg gierst toe, zout een beetje, laat dit gedurende 10 min  koken onder een deksel op een zacht vuur

    Verdeel deze in keramische potjes

    In elke potje leg een klontje boter (10-15 g)

    Zet in de oven voor 30 min op 180° onder een dekseltje.

    Dan kan je verschillende ingrediënten toevoegen zoals pruimen, rozijntjes, abrikozen…

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Hallo,

    Volgende week wil ik dit recept proberen. Lijkt me een lekker gerecht. Kun je hier nog iets anders bij maken of is schotel voldoende. Waar komt dit recept eigenlijk vandaan?

    Lilian, pompoengerechten zijn afkomstig van Midden- en Zuid-Amerika. Ik heb alle ingrediënten opgeschreven, maar je kan altijd experimenteren!
    Veel kookplezier!

    Nu heb ik een groot portie ervan gegeten en genoten van een geurige, romige smaak.
    Danku wel voor het recept!

    Voeg je reactie toe