Gevulde vis recept

    Recept

    Delen
    Gevulde vis recept

    “Hoe heeft u zich vermomd op het Carnaval?”
    “Als badkuip.”
    “Tjonge, wat ingewikkeld.”
    “Nee hoor, het was heel eenvoudig. Ik liet me vol lopen…..”

    Ingrediënten:

    Snoek (of snoekbaars)700-800 gr
    100 gr wit brood
    200 ml melk
    1 ei
    1 ui
    1-2 el gekookte rijst
    verse kruiden (dille of peterselie)
    mayonaise
    zout, peper

    Bereidingswijze:

    De kop van de vis afsnijden, kieuwen verwijderen.

    De huid voorzichtjes apart maken (om daarna op te vullen).

    De start niet verwijderen, wervelkolom voorzichtjes afsnijden. De ingewanden verwijderen.

    Het vlees van de ruggraad apart maken (het is vrij makkelijk)

    Het brood in melk laten weken

    De visfilet, de ui en het geweekte brood blenderen

    Kruiden fijn hakken

    toevoegen in de mengeling, zouten, peperen en goed mixen

    Het ei toevoegen en mengen

    De vishuid met de mengeling opvullen maar niet te veel, anders zal die barsten

    Op aluminiumfolie leggen, de kop bijleggen. Met mayonaise smeren.

    In aluminiumfolie wikkelen. In de oven zetten op 180° voor 1 uur. Afkoelen en koud opdienen.

    Versieren naar uw smaak. Ik heb het net van mayonaise gemaakt en met cranberry’s versierd. Het kroontje is van een ui.

    Gesneden vis

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    12 reacties Commentaar verbergen

    ‘T is echt een versiering van een feestelijke tafel.
    Bedankt voor zo mooi site

    Ik heb voor het eerst zelf een heerlijke gevulde snoek gemaakt. Wij hebben gesmuld, helaas bleef er niets over

    Dat recept ziet er formidabel uit. Enige probleem: ik moet eerst een snoek aan de haak slaan alvorens ik het kan uitproberen.

    Voeg je reactie toe