Gevulde lumaconi recept

    Recept

    Delen
    gevulde lumaconi recept

    Benieuwd? Proef maar! Het is lekker!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    * 200 g Lumaconis Giganti (grote pastaschelpen)
    * 300 g gemengd gehakt
    * 200 g courgettes
    * 200 г tomaten
    * 1 prei
    * 500 ml room (10-20%)
    * 50 g geraspte kaas
    * verse kruiden
    * zout
    * peper
    * olie

    Bereidingswijze:

    Prei fijn snijden

    Courgettes in blokjes snijden

    Tomaatjes in blokjes snijden

    Kruiden fijn hakken

    Prei met 3 el olie bakken (2 min)

    Gehakt toevoegen, 5 min bakken

    Courgettes toevoegen, 15-20 min laten bakken

    Tomaatjes toevoegen, zouten en peperen, nog 5-7 min bakken

    Gehakte kruiden toevoegen, uit het vuur halen en  laten afkoelen

    Lumaconis opvullen

    Dan in een oven plaatsen

    Met room overgieten

    Het is ook afgeraden om de ovenschaal met aluminiumfolie af te dekken. In de voorverwarmde tot 180° oven zetten voor 30-35 min.

    Uit de oven halen, met geraspte kaas bestrooien en nog voor 5-7 min in de oven zetten (zonder alufolie !!)

    Pasta recepten

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    6 reacties Commentaar verbergen

    Wij gaan straks beginnen met Lumaconi bereiden en we zijn heel erg benieuwd! Het lijkt ons helemaal geweldig!

    Ik heb ze net uit de oven gehaald, ze zien er echt geweldig mooi uit! ben super benieuwd hoe ze smaken!

    Mooi recept, maar je moet de pasta zeker 2/3 van de voorgeschreven kooktijd voorkoken. Met koud water afkoelen, vullen en dan pas de oven in! Dan komen ze gaar uit de oven en heb je een heerlijk gerecht!

    Voeg je reactie toe