Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit

    Recept

    Delen

     

    De aubergine smaakt lekker en is gezond. Verder is de aubergine eindeloos te combineren met andere groenten en ontzettend lekker met vlees en paddenstoelen.

     

    Ingrediënten:

    3 aubergines

    150 g champignons

    100 g boekweit

    100 g ham

    100 g kaas

    100 g uien

    zout, peper

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit1

     

    Bereidingswijze:

     

    Doe de boekweit met het water of de bouillon in een grote pan en voeg ½ theelepel zout en wat peper toe. Breng dit aan de kook, maak het vuur laag en kook de boekweit afgedekt 10 min, of tot alle vocht is opgenomen. Neem de pan van het vuur en laat de boekweit afgedekt nog 5 min rusten.

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit2

     

     

    Was aubergines en snijd ze in de lengte door,  haal het binnenste eruit zodat er in elke helft een holte ontstaat.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit3

     

     

    Snijd het binnenste in blokjes.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit4

     

    Pel de uien, snijd ze fijn.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit5

     

    Snijd de champignons in stukjes.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit6

     

    Snijd ham in blokjes, bak 1-2 min lang

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit16

     

    Voeg dan de uien bij, laat nog 2 min bakken

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit8

     

    Voeg de champignons toe, meng.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit9

     

     

    Voeg  het binnenste van aubergines toe, kruid met zout (een beetje, want de ham is al gezouten) en peper. Bak gedurende 15 min.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit10

     

     

    Voeg als de laatste de gekookte boekweit, meng. Haal van het vuur, laat het een beetje afkoelen.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit11

     

     

    Rasp de harde kaas.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit12

     

     

    Vul de halve aubergines op met het mengsel.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit13

     

     

    En bestrooi met de geraspte kaas.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit14

     

     

    Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 30-35 min.

     

    Gevulde aubergine met ham, champignons en boekweit15

     

     

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe