Gepaneerde bloemkool recept

Recept

Delen
Gepaneerde bloemkool

Een boer had de loterij gewonnen en ging naar een duur restaurant om het te vieren. Terwijl hij het uitgebreide menu bestudeerde, vroeg hij de kelner: “Wat is kaviaar?”
“Visseëitjes, meneer,” klonk het antwoord.
“O, mooi,” zei de boer. “Geeft u me daar dan maar twee van, hardgekookt.”

Ingrediënten:

1 bloemkool
2 eieren
100 gr paneermeel
2 eetlepels gedroogde kruiden (dille, basiliek, peterselie…)
olie
zout, peper

Bereidingswijze:

Bloemkool in grove stukjes verdelen, in kokend gezouten water leggen en laten ongeveer 10 min koken

Bloemkool afkoelen en in kleinere stukjes verdelen

Eieren zouten, peperen en met een vork of mixer loskloppen

Paneermeel mengen met gedroogde kruiden

Bloemkool in eieren doppen

Daarna in paneermeel

Braden  in veel olie of in frietpot

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

2 reacties Commentaar verbergen

Bloemkool is over het algemeen saai, maar dit recept is heerlijk. Hartelijk dank dat u het op internet heeft gezet.

Voeg je reactie toe