Gepaneerde bloemkool recept

    Recept

    Delen
    Gepaneerde bloemkool

    Een boer had de loterij gewonnen en ging naar een duur restaurant om het te vieren. Terwijl hij het uitgebreide menu bestudeerde, vroeg hij de kelner: “Wat is kaviaar?”
    “Visseëitjes, meneer,” klonk het antwoord.
    “O, mooi,” zei de boer. “Geeft u me daar dan maar twee van, hardgekookt.”

    Ingrediënten:

    1 bloemkool
    2 eieren
    100 gr paneermeel
    2 eetlepels gedroogde kruiden (dille, basiliek, peterselie…)
    olie
    zout, peper

    Bereidingswijze:

    Bloemkool in grove stukjes verdelen, in kokend gezouten water leggen en laten ongeveer 10 min koken

    Bloemkool afkoelen en in kleinere stukjes verdelen

    Eieren zouten, peperen en met een vork of mixer loskloppen

    Paneermeel mengen met gedroogde kruiden

    Bloemkool in eieren doppen

    Daarna in paneermeel

    Braden  in veel olie of in frietpot

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    2 reacties Commentaar verbergen

    Bloemkool is over het algemeen saai, maar dit recept is heerlijk. Hartelijk dank dat u het op internet heeft gezet.

    Voeg je reactie toe