Gegrilde bloemkool recept

    Recept

    Delen
    Gegrilde bloemkool

    Een fris en verrassend bijgerecht voor een zondagse eten.

    Ingrediënten:

    1 bloemkool
    olijfolie
    peper, zout

    Granaatappeldressing:

    4 el olijfolie
    2 el granaatappelsiroop
    sap van 1/2 citroen
    een beetje chilipoeder
    1/2 tl geroosterde komijnzaad
    3-5 taakjes platte peterselie (gehakt)

    Bereidingswijze:

    Was en verdeel de bloemkool in roosjes, schik op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Kruid ze en besprenkel met olijfolie.

    Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 20-25 min tot ze beginnen te bruinen, dan zet de ovenplaat op een lagere positie.

    U kunt de geroosterde bloemkoolroosjes  warm of op kamertemperatuur opdienen met granaatappeldressing.

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Lekker! Ik vind bloemkool normaal gesproken afschuwelijk, maar dit is gewoon écht lekker!

    Het echte seizoen voor de witte bloemkool is vanaf april tot december. Bedankt voor uw recept op tijd!

    Voeg je reactie toe