Recept
Een fris en verrassend bijgerecht voor een zondagse eten.
Ingrediënten:
1 bloemkool
olijfolie
peper, zout
Granaatappeldressing:
4 el olijfolie
2 el granaatappelsiroop
sap van 1/2 citroen
een beetje chilipoeder
1/2 tl geroosterde komijnzaad
3-5 taakjes platte peterselie (gehakt)
Bereidingswijze:
Was en verdeel de bloemkool in roosjes, schik op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Kruid ze en besprenkel met olijfolie.
Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 20-25 min tot ze beginnen te bruinen, dan zet de ovenplaat op een lagere positie.
U kunt de geroosterde bloemkoolroosjes warm of op kamertemperatuur opdienen met granaatappeldressing.
3 reacties Commentaar verbergen
Gisterenavond gegeten: heerlijk!
Lekker! Ik vind bloemkool normaal gesproken afschuwelijk, maar dit is gewoon écht lekker!
Het echte seizoen voor de witte bloemkool is vanaf april tot december. Bedankt voor uw recept op tijd!