Recept
Zalm staat vaak op het menu. Het is dus niet verwonderlijk dat zalm op dit moment de meest gegeten vissoort is. Probeer eens mijn overheerlijke zalm op de huid. Ideaal voor in de pan te bakken of op de gril.
Ingrediënten voor 5 personen:
5 x 200 g zalmmoten
250 g uien
1-2 eieren
paneermeel
zout
peper
viskruiden
olie
Bereidingswijze:
Kruid de zalmmoten met zout, peper en viskruiden. Laat ze voor 20-30 min in een kom.
Schil en snijd de uien
Schil en rasp de worteltjes
Bak de uien met een beetje olie in een pan.
Voeg de geraspte worteltjes toe en bak die roerend.
Haal de moten zalm door de eieren
en dan door de paneermeel
Bak de zalm in hete olijfolie krokant 5 min
Draai je de stukken zalm om. Laat de vis nog 3-4 minuten verder bakken.
Serveer de zalm met gebakken groenten en citroen, garneer met aardappelpuree. Eet smakelijk!