Gebakken vlees in bladerdeeg met champignons en rijst recept

    Recept

    Delen
    Gebakken vlees in bladerdeeg met champignons en rijst

    Er komt een man een cafe binnen en bestelt twintig biertjes. De barkeeper tapt twintig pilsjes voor die man, en hij slaat ze achter elkaar achterover.
    “Geef me nog maar eens tien pils,” zegt de man, en ook deze slaat hij achter mekaar achterover. Daarna bestelt hij nog eens vijf bier, en ook die slaat hij in een keer achterover.
    Dan stoot de man het vrouwtje dat naast hem zit aan, en zegt: “Ik begrijp het niet. Hoe minder dat ik drink, hoe zatter dat ik word.”

    Ingrediënten:

    500 gr vlees(varken,kip,of kalkoen)
    250 gr bladerdeeg
    300 gr champignons
    200 gr gekookte rijst
    150 gr uien
    zout, peper
    olie

    Bereidingswijze:

    Het vlees zouten, peperen en in aluminiumfolie wikkelen

    In een ovenschaal leggen. Zetten in de oven op 180° voor ongeveer 1 uur

    Ui fijn snijden

    Champignons in blokjes snijden

    Uien braden met een klein beetje olie

    Champignons toevoegen en braden nog 10-15 min (om vocht te laten uitdampen)

    Gekookte rijst toevoegen, zouten, mengen, afkoelen

    De deeg uitrollen (3 mm dik)

    1/3 vulling op de deeg leggen

    Leg het louw vlees op deze vulling

    Op het vlees leg de rest van de vulling

    en wikkel ze volledig in het deeg. Bevochtig de randen en druk ze stevig dicht.

    Een bakvorm bekleden met bakpapier. Het vlees in bladerdeeg erop leggen. In de oven plaatsen op 180° voor 20-25 min. Dan voorzichtig in porties snijden.

    Smakelijk eten!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    1.

    Yummy… zeker in combinatie met vlees en champignons heb je echt snel een heerlijk gerecht. Zeker voor deze koude dagen.

    Voeg je reactie toe