Gebakken vis met zuringsaus-recept

    Recept

    Delen
    gebakken vis met zuringsaus recept

    Net zoals spinazie bevat zuring een goede dosis ijzer en vitamine C. De bladeren werken in zekere mate bloedzuiverend, waterafdrijvend en laxerend. Vette maaltijden verteren ook beter dankzij het toevoegen van wat veldzuring.

    Ingrediënten:
    * 300 g visfilet (tilapia, zalm)
    * 1 ei
    * bloem
    * olie
    * zout

    saus:

    * 50 g zuring
    * 1 ui
    * 200 ml room (20-30%)
    * 1 el bloem
    * zout

    I.p.v. zuring mag u spinazie gebruiken, dan voegt u 1-2 el citroensap toe

    Bereidingswijze:

    Een  ui fijn hakken

    Zuring snijden

    Ui in een beetje olie bakken

    Zuring toevoegen, 1-2 el water, en 2-3 min laten stomen

    Room en de  bloem toevoegen, een beetje zout, goed mengen en tot kookpunt brengen (niet koken)

    Blenderen

    De vis zouten en peperen, door de bloem wentelen en afschudden

    dan door het losgeklopte ei

    en tot slot nog door het meel halen

    In de olie aan beide kanten bakken tot mooi goudbruin

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    Het is echt een fantastisch recept! Ik had het al eens gemaakt en ’t is erg in de smaak gevallen.

    Voeg je reactie toe