Gebakken appels recept

    Recept

    Delen
    Gebakken appels

    Er komt een pastoor bij een oud vrouwtje thuis om een babbeltje te maken. Ze nemen allebei plaats aan de tafel en hebben een heel gesprek. Maar op tafel stond een grote schaal met pinda’s en toen vroeg de pastoor of ie er een paar mocht nemen, want ie was dol op pinda’s. Oh, da’s geen probleem, zei het vrouwtje. Je pakt maar.
    Maar toen de pastoor na een half uurtje opstond om weer te vertrekken, kwam ie er achter, dat hij de hele schaal had leeggegeten. En hier schrok hij zelf toch wel een beetje van. Dat was niet de bedoeling geweest zei de pastoor tegen het vrouwtje. Ik heb mezelf niet helemaal in de hand weten te houden. Het spijt me verschrikkelijk.
    Och dat geeft allemaal niks, antwoordde het vrouwtje, want sinds ik mijn eigen tanden niet meer heb, kan ik toch geen pinda’s meer eten, maar kan ik er alleen nog maar de chocolade vanaf sabbelen.

    Ingrediënten:

    3 eieren
    50 gr suiker
    100 gr zure room
    150 ml melk
    150 gr bloem
    3-4 appels
    olie

    Bereidingswijze:

    Eiwit en eidooiers schijden en eidooiers mixen met suiker

    Zure room toevoegen

    Melk toevoegen

    Bloem toevoegen, goed mengen

    Eiwit opkloppen

    Opgeklopte eiwit bij de deeg toevoegen en voorzichtig mengen ( met een lepel)

    Appels schillen, klokhuis verwijderen, en snijden in sneedjes van 6-7 mm

    Appels in de deeg dopen

    Olie opwarmen en appels erin braden

    Braden aan beide kanten tot goudkleurige korstje. Bij opdienen met suikerpoeder bestrooien.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe