Gazpacho recept

    Recept

    Delen
    Gazpacho

    Jantje:”Papa ik ga trouwen.”
    Papa: “o, met wie?”
    Jantje: “met oma.”
    Papa: “maar dat kan toch niet! Oma is mijn moeder.”
    Jantje:”Nou zeg, jij bent toch ook met mijn moeder getrouwd.”

    Ingrediënten voor 5 personen:

    500 gr tomaten
    300 gr paprika
    300 gr komkommer
    150 uien
    1-2 teentjes knoflook
    50 ml olijfolie
    sap van 0.5 citroen
    zout
    peper

    Bereidingswijze:

    Was de tomaten. Kerf met een mesje een kruisje onderaan de tomaten. Breng wat water aan de kook en leg er de tomaten een minuutje in. Laat schrikken onder de koude kraan. Je kan nu de velletjes er makkelijk afhalen. Snij de tomaten in stukjes.

    Schil de komkommer en snij er in stukjes

    Ontpit de paprika’s en snij in reepjes.

    Snij de ui en knoflook

    Laat de tomaten, de komkommer, de uien, de paprika’s en knoflook blenderen

    Voeg citroenensap toe

    Voeg olijfolie, zout, peper toe

    Nog een keer blender. Laat ’t 3-4 uur afkoelen.
    Opdienen met beschuitjes. Versieren met een takje peterselie.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    Wist eigenlijk niet wat ik deze avond ging klaarmaken .Dus nu Gaspacho.Ik hoop dat het lekker is

    Voeg je reactie toe