Dessert met slagroom en fruit

    Recept

    Delen
    Dessert met slagroom en fruit

    In een katholiek schoolke waar mijnheer pastoor nog les geeft gaat het over godsdienst. Vraagt mijnheer pastoor: “En kindjes wordt er bij jullie een gebedje opgezegd voor de maaltijd ?”
    Franske? – Ja, mijnheer pastoor.
    Louiseke? – Ja, mijnheer pastoor.
    Jantje? – Neenee, mijnheer pastoor, ons moeder kan nog goed koken!!!!!

    Ingrediënten:

    meringue:

    * 2 eiwitten
    * 150 gr suiker

    creme:

    * 150 gr mascarpone
    * 50 ml room 33-35%
    * 100 gr suiker

    fruit en bessen:

    * naar uw smak

    Van dit aantal ingrediënten krijg je ongeveer 20 taartjes.

    Bereidingswijze:

    Met een klopper de eiwitten opkloppen.
    Dat duurt enkele minuten, let op, het lukt enkel met een 100% zuivere en vetvrije kom!

    De suiker toevoegen.

    Laten opkloppen tot ze helemaal stijf zijn en je de kom kan omkeren zonder dat de eiwitten op je hoofd vallen !!!

    Schep het mengsel in een spuitzak en knip de Rondjes (d=4cm) eraf.

    Kantjes maken

    In de oven zetten op 100° voor 1uur

    Crème: room met de suiker opkloppen

    Mascarpone toevoegen en mengen

    Het fruit in kleine stukjes snijden

    De meringue’s laten afkoelen en met de crème vullen

    Met fruit en bessen versieren

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    11 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe