Recept
In een katholiek schoolke waar mijnheer pastoor nog les geeft gaat het over godsdienst. Vraagt mijnheer pastoor: “En kindjes wordt er bij jullie een gebedje opgezegd voor de maaltijd ?”
Franske? – Ja, mijnheer pastoor.
Louiseke? – Ja, mijnheer pastoor.
Jantje? – Neenee, mijnheer pastoor, ons moeder kan nog goed koken!!!!!
Ingrediënten:
meringue:
* 2 eiwitten
* 150 gr suiker
creme:
* 150 gr mascarpone
* 50 ml room 33-35%
* 100 gr suiker
fruit en bessen:
* naar uw smak
Van dit aantal ingrediënten krijg je ongeveer 20 taartjes.
Bereidingswijze:
Met een klopper de eiwitten opkloppen.
Dat duurt enkele minuten, let op, het lukt enkel met een 100% zuivere en vetvrije kom!
De suiker toevoegen.
Laten opkloppen tot ze helemaal stijf zijn en je de kom kan omkeren zonder dat de eiwitten op je hoofd vallen !!!
Schep het mengsel in een spuitzak en knip de Rondjes (d=4cm) eraf.
Kantjes maken
In de oven zetten op 100° voor 1uur
Crème: room met de suiker opkloppen
Mascarpone toevoegen en mengen
Het fruit in kleine stukjes snijden
De meringue’s laten afkoelen en met de crème vullen
Met fruit en bessen versieren
Smakelijk!
11 reacties Commentaar verbergen
Lijkt me een lekker recept danku
Zeker lekker
het lijkt me een heerlijk gerecht, ik hou namelijk van meringue
Very well done! Your cake is beautiful!
Cheers,Julie
ze smaakten prima!
lekker zeg!!
Erg lekker!
lijkt me hartstikke leuk.
Makkelijk en ook lekker voor de kinderen!!
het ziet er heerlijk uit hoor.
Het ziet er niet alleen smaakvol uit, maar t is het ook!!