Recept
Caloriearm ? Nee, lekker!
Ingrediënten:
beslag:
3 eieren
200 g zure room (15–25%)
150 g suiker
2 tl bakpoeder
200–250 g bloem
crème:
100 ml room 33–35%
150 g Mascarpone
100 g suiker
2 limoenen
Bereidingswijze:
Limoen schil in reepjes
Pers de limoensap (100 ml)
Voor beslag:
Klop eieren met suiker
Voeg de zure room, bakpoeder en bloem, meng goed door
Verdeel dan het deeg over de vormpjes. Niet tot de rand vullen! Hou ongeveer 1/2 aan, dan is er nog ruimte om het deeg te laten rijzen in de oven. Zet de vormpjes in de voorverwarmde tot 180° oven voor ong. 20 min. Laat de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster.
Voor crème:
Klop de room met de de suiker of de bloemsuiker op tot slagroom
Voeg de limoensap dan Mascarpone bij, meng zachtjes.
Schep de limoen crème op cupcakes (je kunt hiervoor ook een beslagzaak gebruiken)
En decoreer de muffins met de limoenschijfjes.
Eet smakelijk!