0 0
Creme brulee recept

Delen op je sociale netwerk:

U kunt ook deze URL gewoon kopiëren en delen

Maak een bladwijzer van dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Creme brulee recept

Recept

Delen

Crème brûlée is één van de populairste desserts in Europa. De smaak is verrukkelijk!

Ingrediënten:

500 ml verse room 33–35%
5 eigelen
70 g suiker
1 vanillestokje of 2 tl vanillesuiker
ook:

bruine suiker

Creme brulee recept1

 

Bereidingswijze:

Snijd het vanillestokje over de lengte open , schrap er merg uit

Creme brulee recept2

Meng de eigelen, suiker en vanillemerg

Creme brulee recept3

Breng de room tot tegen het kookpunt op een zacht vuur, dan laat het 10-15 min afkoelen

Creme brulee recept4

Giet de warme room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker.

Creme brulee recept5

Verdel het mengsel over 3-4 vormpjes. Zet ze op een diepe bord tot half gevuld met warm water. Zet het geheel nu in de oven en laat de crème 45 minuten opstijven in de oven op 140-160°. Haal de pudding uit de oven als deze nog wat wobbelig is: is de pudding in de oven al vast, dan is hij zeker te hard gekookt.

Creme brulee recept6

Laat de schaaltjes goed afkoelen. Strooi een fijn laagje van de bruinsuiker over het oppervlak van elk schaaltje met crème. Gebruik een zeefje om een egaal laagje te verkrijgen.

Creme brulee recept7

Smelt de suiker met behulp van de gasbrander. De suiker moet smelten en carameliseren, maar mag niet verbranden!

Creme brulee recept8

Wacht niet te lang met het serveren, de suikerkorst moet krokant geserveerd worden.

Creme brulee recept9

 

Smakelijk!

 

Chef-Kok

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

Voeg je reactie toe