Creme brulee recept

    Recept

    Delen

    Crème brûlée is één van de populairste desserts in Europa. De smaak is verrukkelijk!

    Ingrediënten:

    500 ml verse room 33–35%
    5 eigelen
    70 g suiker
    1 vanillestokje of 2 tl vanillesuiker
    ook:

    bruine suiker

    Creme brulee recept1

     

    Bereidingswijze:

    Snijd het vanillestokje over de lengte open , schrap er merg uit

    Creme brulee recept2

    Meng de eigelen, suiker en vanillemerg

    Creme brulee recept3

    Breng de room tot tegen het kookpunt op een zacht vuur, dan laat het 10-15 min afkoelen

    Creme brulee recept4

    Giet de warme room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker.

    Creme brulee recept5

    Verdel het mengsel over 3-4 vormpjes. Zet ze op een diepe bord tot half gevuld met warm water. Zet het geheel nu in de oven en laat de crème 45 minuten opstijven in de oven op 140-160°. Haal de pudding uit de oven als deze nog wat wobbelig is: is de pudding in de oven al vast, dan is hij zeker te hard gekookt.

    Creme brulee recept6

    Laat de schaaltjes goed afkoelen. Strooi een fijn laagje van de bruinsuiker over het oppervlak van elk schaaltje met crème. Gebruik een zeefje om een egaal laagje te verkrijgen.

    Creme brulee recept7

    Smelt de suiker met behulp van de gasbrander. De suiker moet smelten en carameliseren, maar mag niet verbranden!

    Creme brulee recept8

    Wacht niet te lang met het serveren, de suikerkorst moet krokant geserveerd worden.

    Creme brulee recept9

     

    Smakelijk!

     

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe