Cocotten met aardappelen recept

    Recept

    Delen
    Cocotten met aardappelen

    Een man komt bij de dokter met een grote splinter in z’n tong.
    “Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?” vraagt de dokter. “Nou,” antwoordt de man, “ik had een druppel jenever op een ruwe houten
    tafel gemorst.”

    Ingrediënten:

    500 gr kipfilet
    400 gr witte kool
    4-5 aardappelen
    1 wortel
    1 paprika
    1 ui
    zout, peper
    olie

    Bereidingswijze:

    Kipfilet in blokjes snijden

    Met olie braden, zouten, peperen

    Witte kool fijn hakken

    Worteltje raspen

    Paprika uithollen en in reepjes snijden

    Ui in kleine blokjes snijden

    Aardappelen schillen en in blokjes snijden

    Op de bodem van cocottes leggen de kipfilet

    Daarop witte kool

    Daarop aardappelen, zouten en peperen

    Op aardappeltjes uijen

    Daarop geraspte worteltje

    Op worteltje – geraspte paprika, nog zouten en peperen

    Een beetje water toevoegen (ongeveer 100 ml). In de oven zetten op 200° voor 1uur.
    Versieren met verse kruiden.

    Smakelijk eten!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    4 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe