Recept
Griesmeel is een gemalen graan, tussen graan en bloem in.
Wat de voedingswaarde betreft, behoort gries tot de familie van de zetmeelhoudende stoffen, zoals rijst, tarwe, pasta, brood, mais en enkele andere granen, maar ook peulvruchten of aardappelen.
Ingrediënten:
1L melk
100 gr chocolade (melk- of zwart chocolade )
100 gr griesmeel
150 gr suiker
1pakje vanillesuiker
50 gr boter
Bereidingswijze:
Melk aan het koken brengen
Chocolade toevoegen en laten smelten
In de melk met chocolade griesmeel beetje per beetje toevoegen, constant roeren dat er geen klontjes zich vormen
Suiker en vanillesuiker direct na de griesmeel toevoegen en laten koken voor 5-7 min, constant roerend
Laten afkoelen, boter toevoegen
Met boter opkloppen tot de luchtige massa
In de vormen doen en met geraspte chocolade bestrooien
Smakelijk!
3 reacties Commentaar verbergen
Mmm ziet er lekker uit!
Mijn gezin vond het lekker!
mijn kinderen houden van verschillende moessen, en die vonden ze perfect