Recept
Voor chocolade liefhebbers zijn truffels vaak een ware delicatesse! Vandaag gaan we er zelf maken!
Ingrediënten :
* 200 gr melkpoeder
* 50 gr cacaopoeder
* 150 gr suiker
* 150 gr boter
* 1 pakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Giet in een kookpot 100 ml water, voeg de suiker toe, breng tot kookpunt
Voeg de boter toe en laat zachtjes koken tot het begint dikker te worden (circa 25-30 min)
Melkpoeder met cacaopoeder en vanillesuiker mengen
Voeg er lepel voor lepel het mengsel van suiker en boter aan toe en meng telkens goed. ( Het mengsel moet er niet als deeg uit zien)
Maak met de hand kleine balletjes van dit warm mengsel en rol ze vervolgens in de cacaopoeder. Om de smaken van de truffels wat te variëren, kunt u een deel van de chocoladeballetjes in geraspte kokosnoot rollen.
Zet de bereiding minimum een uur in de koelkast zodat ze stevig kan worden.
Smakelijk!
6 reacties Commentaar verbergen
Dit is een heel lekker recept,ik heb het al geproefd.
ze zijn echt heel erg lekker!! ik heb in plaats van cacaopoeder, gesmolten pure chocolade gebruikt
ik had er stukjes choco in gedaan mmmm… dat was zo lekker!!
cool recept en heel lekker
VERRUKKELIJK!!
My partner and I really enjoyed reading this blog post, I was just itching to know do you trade featured posts? I am always trying to find someone to make trades with and merely thought I would ask.