Chocolade koekjes recept

    Recept

    Delen
    Chocolade koekjes

    Dit zijn zonder twijfel de meest pure chocoladekoekjes die ik ooit heb gegeten!

    Ingrediënten:

    * 150 gr chocolade
    * 150 gr boter
    * 150 gr suiker
    * 2 eieren
    * 250-300 gr bloem
    * 2 p. bakpoeder
    * 2 p. vanillesuiker
    * 2 el suikerpoeder

    Bereidingswijze:

    Laat de chocolade au bain marie smelten

    Zachte boter met suiker en vanillesuiker mengen

    De eieren toevoegen, goed mengen

    Gesmolten chocolade bijvoegen, goed mengen

    Zeef het bloem, bakpoeder, voeg toe en meng dat goed

    Een bakvorm bedekken  met bakpapier en het mengsel daarin gieten(1.5 – 2 cm dik). In de voorverwarmde tot 180° oven zetten voor 25 min

    Dan in porties snijden

    Van een papier sjabloon maken

    Met suikerpoeder bestrooien

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    25 reacties Commentaar verbergen

    Het lijkt me heerlijk, ik ga het dit weekend uitproberen.
    Moet je de oven eerst voorverwarmen?

    Ik heb het geprobeerd en ik ben geen bakprinses, maar het binnenste heel nog heel zacht. Hoort dit, of doe ik iets fout?
    Ik heb m lang genoeg in de over gehad

    Beste Marloes,
    Als je een houten stokje erin steekt en eruit trekt en niets op het stokje plaakt, dan is het klaar, soms is het heel zacht als het pas uit de oven komt. Sorry voor late antwoord.

    ik ga het dit weekend
    maken.want mijn dochter heeft ene jaarmarkt op school dus ik ga hevoor haar school maken en kijken of ze hetlekker vinden

    250-300 gram bloem ? zemfrijzende bloem ? en wat is het nu 250gr of 300gram ? Sorry, ik ben maar een beginneling 😉

    Beste Anouk,
    ik heb de koekjes met gewone bloem uit Aldi gedaan (dit bloem vind ik de beste om koeken te bakken), pak maar 270 gram bloem
    Veel bakplezier!

    Hey,
    Die boter? kan dat ook bv met lopende soloboter? of gebruik je best gewone bakboter??
    groetjes :p

    hallo ik heb een vraagje umh waar staat die 2p voor bijvoorbeeld 2p bakpoeder ik hoop snel wat van je te horen 🙂

    ik ben ze nu aan het bakken, ze zitten in de oven, heb het recept nauwkeurig gevolgd. enkel rietsuiker gebruikt ipv gewone suiker, deze loste helaas minder goed op, verder bedankt voor het recept, een duidelijk en niet te ingewikkelde beschrijving

    net uit de oven, nu al in mn mond, de geur is zoals bij ieder gebak onweerstaanbaar, ik heb een ronde taartvorm gebruikt omdat ik geen bakpapier had, de binnenkant van de koek is nog wat zacht vergeleken bij de buitenkant, eventueel een beschrijving toevoegen van hoe dik je het deeg in de bakvorm moet verdelen

    knaapje, doe maar 1.5 a 2 cm dik. U kan dit wel dikker maken, dan moet u 30-35 min laten in de oven bakken.

    Net gemaakt, met de chocolade letters van sinterklaas (verkade puur). Ik vond m wel wat bitter/scherp. Ik heb me aan het recept gehouden. Alleen roomboter gebruikt in plaats van bakboter. Iemand tips om m zoeter te maken? Die figuurtjes met poedersuiker zijn wel super leuk.

    Voeg je reactie toe