0 0
Chocolade koekjes recept

Delen op je sociale netwerk:

U kunt ook deze URL gewoon kopiëren en delen

Maak een bladwijzer van dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Chocolade koekjes recept

Recept

Delen
Chocolade koekjes

Dit zijn zonder twijfel de meest pure chocoladekoekjes die ik ooit heb gegeten!

Ingrediënten:

* 150 gr chocolade
* 150 gr boter
* 150 gr suiker
* 2 eieren
* 250-300 gr bloem
* 2 p. bakpoeder
* 2 p. vanillesuiker
* 2 el suikerpoeder

Bereidingswijze:

Laat de chocolade au bain marie smelten

Zachte boter met suiker en vanillesuiker mengen

De eieren toevoegen, goed mengen

Gesmolten chocolade bijvoegen, goed mengen

Zeef het bloem, bakpoeder, voeg toe en meng dat goed

Een bakvorm bedekken  met bakpapier en het mengsel daarin gieten(1.5 – 2 cm dik). In de voorverwarmde tot 180° oven zetten voor 25 min

Dan in porties snijden

Van een papier sjabloon maken

Met suikerpoeder bestrooien

Smakelijk!

Chef-Kok

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

25 reacties Commentaar verbergen

Het lijkt me heerlijk, ik ga het dit weekend uitproberen.
Moet je de oven eerst voorverwarmen?

Ik heb het geprobeerd en ik ben geen bakprinses, maar het binnenste heel nog heel zacht. Hoort dit, of doe ik iets fout?
Ik heb m lang genoeg in de over gehad

Beste Marloes,
Als je een houten stokje erin steekt en eruit trekt en niets op het stokje plaakt, dan is het klaar, soms is het heel zacht als het pas uit de oven komt. Sorry voor late antwoord.

ik ga het dit weekend
maken.want mijn dochter heeft ene jaarmarkt op school dus ik ga hevoor haar school maken en kijken of ze hetlekker vinden

250-300 gram bloem ? zemfrijzende bloem ? en wat is het nu 250gr of 300gram ? Sorry, ik ben maar een beginneling 😉

Beste Anouk,
ik heb de koekjes met gewone bloem uit Aldi gedaan (dit bloem vind ik de beste om koeken te bakken), pak maar 270 gram bloem
Veel bakplezier!

Hey,
Die boter? kan dat ook bv met lopende soloboter? of gebruik je best gewone bakboter??
groetjes :p

hallo ik heb een vraagje umh waar staat die 2p voor bijvoorbeeld 2p bakpoeder ik hoop snel wat van je te horen 🙂

ik ben ze nu aan het bakken, ze zitten in de oven, heb het recept nauwkeurig gevolgd. enkel rietsuiker gebruikt ipv gewone suiker, deze loste helaas minder goed op, verder bedankt voor het recept, een duidelijk en niet te ingewikkelde beschrijving

net uit de oven, nu al in mn mond, de geur is zoals bij ieder gebak onweerstaanbaar, ik heb een ronde taartvorm gebruikt omdat ik geen bakpapier had, de binnenkant van de koek is nog wat zacht vergeleken bij de buitenkant, eventueel een beschrijving toevoegen van hoe dik je het deeg in de bakvorm moet verdelen

knaapje, doe maar 1.5 a 2 cm dik. U kan dit wel dikker maken, dan moet u 30-35 min laten in de oven bakken.

Net gemaakt, met de chocolade letters van sinterklaas (verkade puur). Ik vond m wel wat bitter/scherp. Ik heb me aan het recept gehouden. Alleen roomboter gebruikt in plaats van bakboter. Iemand tips om m zoeter te maken? Die figuurtjes met poedersuiker zijn wel super leuk.

Voeg je reactie toe