Champignons-aardappelensoep recept

    Recept

    Delen
    Champignonsoep

    Ober, er zit drijft een dood kevertje in mijn soep
    – Tja, het zijn van nature geen goeie zwemmers.

    Ingrediënten voor 5-6 personen:

    300 gr champignons
    4-5 aardappelen
    2 uien
    0.5 l room (15-20%)
    4 bouillonblokjes
    peper
    zonnebloemolie

     

    Bereidingswijze:

    Aardappelen schillen en snijden in grote blokken

    2 l water, bouillonblokjes toevoegen, koken tot gaar.

    Uien hakken

    Champignons in stukken snijden

    Uien bakken met 2 eetlepels olie

    Champignons toevoegen , een beetje zout en bakken tot vocht gedampt is.

    Aardappelen en champignons pureren in een blender.

    Doe de soep in de kookpan, voeg slaagroom toe, een bijtje peper. Breng tot kookpunt, maar laat het niet koken.Versieren met kruiden.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Eèn reactie Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe