Champignons-aardappelensoep recept

Recept

Delen
Champignonsoep

Ober, er zit drijft een dood kevertje in mijn soep
– Tja, het zijn van nature geen goeie zwemmers.

Ingrediënten voor 5-6 personen:

300 gr champignons
4-5 aardappelen
2 uien
0.5 l room (15-20%)
4 bouillonblokjes
peper
zonnebloemolie

 

Bereidingswijze:

Aardappelen schillen en snijden in grote blokken

2 l water, bouillonblokjes toevoegen, koken tot gaar.

Uien hakken

Champignons in stukken snijden

Uien bakken met 2 eetlepels olie

Champignons toevoegen , een beetje zout en bakken tot vocht gedampt is.

Aardappelen en champignons pureren in een blender.

Doe de soep in de kookpan, voeg slaagroom toe, een bijtje peper. Breng tot kookpunt, maar laat het niet koken.Versieren met kruiden.

Smakelijk!

Chef-Kok

vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep
vorige
Vissalade recept
Erwtensoep
volgende
Heerlijke en Simpele Erwtensoep

Eèn reactie Commentaar verbergen

Voeg je reactie toe