Cake met amandel, kaneel en gember

    Recept

    Delen
    Cake met amandel, kaneel en gember

    Ongelooflijk tender, knapperige, erg smaakvolle koekjes.

    Ingrediënten voor ca 45 koekjes:

    150 g boter of margarine
    150 g suiker
    2 tl vanillesuiker
    3 eieren
    100 g amandel
    1 tl gemalen gember
    1 tl kaneel
    1 pakje bakpoeder van 15 g
    350-400 g bloem

    Bereidingswijze:

    Gooi 45 amandelen in kokend water en laat 10 min staan

    Je kan het water uitgieten en amandelen schillen (voor versiering)

    De rest van de amandelen kan je blenderen of raspen

    Meng de zachte boter, de suiker en vanillesuiker samen

    Voeg de eieren toe

    Voeg kaneel en gember bij

    Voeg de gemalen amandelen toe, meng goed

    Voeg de bakpoeder en de bloem toe, maak daar de zachte deeg van

    Bekleed een bakvorm met bakpapier. Met natte handen maak de balletjes van de deeg

    Duw in elke deegballetje één amandel. Zet in de oven op 180° voor 20-25 min

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Eèn reactie Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe