Cake Drie lagen recept

    Recept

    Delen
    Cake Drie lagen

    Lekker, eenvoudig, subliem, mijn kleinkind is er dol op.

    Ingrediënten:

    * 150 g boter
    * 150 g suiker
    * 4 eieren
    * 30 g klaproos
    * 50 g noten naar uw wenst
    * 50 g chocolade
    * 1 pakje bakpoeder
    * 250-300 g bloem

    Bereidingswijze:

    Chocolade in blokjes (0.5 x 0.5 cm) snijden

    De noten grof hakken

    Boter met suiker mengen

    De eieren toevoegen en mengen

    Het bloem en het bakpoeder toevoegen en goed roeren tot het een dik mengsel is.

    Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. In 1 deel meng de noten  goed door

    In 2 deel –  stukjes chocolade

    In 3 deel – klaproos, goed mengen

    Giet het deeg met de noten in een beboterde bakvorm (ik heb een van 23 ×11 ×5 cm)

    Het deeg met chocolade erop. Niet roeren!

    De bovenste laag – het deeg met klaproos

    In een op 180° verwarmde oven steken voor 1 uur

    U kan het mooi opmaken met suikerglazuur

    Suikerglazuur:

    300 g suikerpoeder met 5 eetlepels citroensap mengen en op het kleine vuur zetten. Koken roerend ongeveer 6-8 min. Dan bedekken de cake met een laagje warme suikerglazuur. U kan het ook met gehakte noten bestrooien.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    5 reacties Commentaar verbergen

    Deze cake heb ik klaargemaakt en werd niet alleen door mij maar ook door anderen gesmaakt! Fijn.

    bedankt voor de lekkere cake,ik ben namelijk héél slecht in gebakken maken maar dit is me gelukt

    Lijkt me een heerlijke cake, maar waar kan ik het ingredient “klaproos”krijgen? Heb dat nog nooit gezien. In een reformzaak misschien?

    Voeg je reactie toe