Bloemkool met aubergine en worst recept

    Recept

    Delen
    Bloemkool met aubergine en worst

    Onder andere is aubergine de vrucht van een tropische plant, afkomstig uit Azië.Je kan aubergine koken, stoven, bakken en frituren. Aubergines zijn caloriearm en bevatten veel vitamine C, B, caroteen en ijzer.
    Vandaag gaan we er een lekker, makkelijk en snel gerechtje van maken.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    * 300 gr bloemkool(vers of gevroren)
    * 500 gr aubergines
    * 200 gr worst (of ham)
    * 2  wortelen
    * 1 ui, 2 teentjes knoflook
    * 2 tl. kruiden, Provençaalse
    * 6 el olijfolie
    * zout
    * peper

    Bereidingswijze:

    Snij aubergines in kleine blokjes

    Tip: voor het bakken of frituren kan je de plakken aubergine bestrooien met wat zout (onttrekt het vocht en daarmee ook de bitterstoffen) . Spoel de aubergine goed af en droog de groente met keukenpapier.

    Kook de bloemkool 5 min

    Hak de ui  en knoflook fijn en bak 2 min met een beetje olijfolie

    Voeg de geraspte wortelen toe en bak 3 min

    Voeg aubergines bij  en bak nog 5-7 min

    Voeg de  worst of ham toe, kruiden en zout

    en direct de laatste ingrediënt – bloemkool (water afgieten) en bak nog 3-4 min

    Zonder worst krijg  je  een vegetarisch recept.

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe