Bloemkool en broccoli in roomkaassaus recept

    Recept

    Delen
    Bloemkool en broccoli in roomkaassaus

    Broccoli staat bekend om zijn vele goede eigenschappen zoals het voorkomen van kanker en versterken van het immuunsysteem.

    Ingrediënten:

    * 400 g broccoli
    * 400 g bloemkool
    * 500 ml room 10-15%
    * 150 kaas
    * 1 el bloem
    * 30 g boter
    * zout
    * peper

    Bereidingswijze:

    Verdeel de broccoli en bloemkool in roosjes en de stronkjes, laat 5 min in gezouten water koken,

    haal eruit en leg in een beboterde bakvorm

    De kaas grof raspen

    Voor de saus: de boter laten smelten, het bloem toevoegen en 1 min roerend laten bakken

    De room toevoegen, tot kookpunt brengen

    De kaas bijvoegen en laten roeren tot de kaas volledig smelt op een zacht vuurtje

    Zorg ervoor dat de bloemkool en broccoli onder de saus ligt.

    In de voorverwarmde tot 180° oven zetten voor 25 min (tot een perfecte gouden kleur)

    Eet smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    3 reacties Commentaar verbergen

    Voeg je reactie toe