Recept
Biscotti – de populairste recept van de Italiaanse keuken. In plaats van amandelen kunt u andere noten gebruiken, in plaats van kersen – andere gedroogde vruchten. Biscotti kan geserveerd worden met koffie, warme chocolademelk of wijn.
Ingrediënten voor 30-40 st:
3 eieren
150 g suiker
2 tl vanillesuiker
300-350 g bloem
2 tl bakpoeder
150 g amandel
100 g gedroogde kersen
Bereidingswijze:
Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Scheid het eigeel van het eiwit. Klop een eiwit en nog 2 eieren met de suiker met de keukenrobot schuimig. Het eigeel hebben we later nodig.
Voeg de bakpoeder en bloem toe, laat het mengen.
Voeg de amandel en kersen bij, laat het mengen.
Rol het deeg tot een worstvorm. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op een bakplaat.
Smeer ze met het eigeel. Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 30-35 min. Laat een beetje afkoelen.
Snijd in stukjes.
Leg ze op een ovenschaal. Zet ze nadien in de oven(180°) tot ze er goudbruin beginnen uit te zien (ca 10 min).
Smakelijk!