Biscotti recept

    Recept

    Delen

    Biscotti – de populairste recept van de Italiaanse keuken. In plaats van amandelen kunt u andere noten gebruiken, in plaats van kersen – andere gedroogde vruchten. Biscotti kan geserveerd worden met koffie, warme chocolademelk of wijn.

    Ingrediënten voor 30-40 st:

    3 eieren
    150 g suiker
    2 tl vanillesuiker
    300-350 g bloem
    2 tl bakpoeder
    150 g amandel
    100 g gedroogde kersen

    Biscotti recept1

    Bereidingswijze:

    Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.

    Biscotti recept2

    Scheid het eigeel van het eiwit. Klop een eiwit en nog 2 eieren met de suiker met de keukenrobot schuimig. Het eigeel hebben we later nodig.

    Biscotti recept3

    Voeg de bakpoeder en bloem toe, laat het mengen.

    Biscotti recept4

    Voeg de amandel en kersen bij, laat het mengen.

    Biscotti recept5

    Rol het deeg tot een worstvorm. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op een bakplaat.

    Biscotti recept6

    Smeer ze met het eigeel. Zet in de voorverwarmde tot 180° oven voor 30-35 min. Laat een beetje afkoelen.

    Biscotti recept7

    Snijd in stukjes.

    Biscotti recept8

    Leg ze op een ovenschaal. Zet ze nadien in de oven(180°) tot ze er goudbruin beginnen uit te zien (ca 10 min).

    Biscotti recept9

    Smakelijk!

    Chef-Kok

    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep
    vorige
    Vissalade recept
    Erwtensoep
    volgende
    Heerlijke en Simpele Erwtensoep

    Voeg je reactie toe